Första Hjälpen och HLR-utbildning i Stockholm, Göteborg, Malmö och Umeå

Är ni ute efter en utbildning i hjärt-lungräddning (HLR) till personalen? Då har ni kommit rätt. Vi utbildar allt från akutsjukvårdspersonal till livvakter, skolpersonal, räddningstjänst, väktare, byggarbetare och kontorspersonal i HLR och första hjälpen. 

Våra kunder ger oss toppbetyg
5/5

Läs våra betyg på  TrusPilot

Välj rätt HLR-utbildning

våra utbildningar i HLR och första hjälpen kan med fördel anpassas till er verksamhet. För att hitta en utbildning att utgå ifrån, så är det trevligaste alternativet att ringa oss. Vi ger er  gärna en kostnadsfri offert med förslag på vilken utbildning och upplägg som kan lämpligt för just er verksamhet. Vill ni börja med att läsa mer om respektive utbildning hittar ni länkar till utbildningarna längre ner på denna sida. 

Vi finns över hela Sverige

Vi har duktiga kunniga instruktörer i hela Sverige och kan arrangera utbildningar i HLR och första hjälpen oavsett om ni befinner er centralt eller inom 20 mils avstånd från Sveriges större städer. Tveka inte att kontakta oss om ditt företag eller organisation vill boka en utbildning utöver det vanliga, var ni än befinner er i Sverige

 

HLR-utbildning på plats hos er

Att utbilda på plats hos er har mångas fördelar. Att exempelvis öva scenarier i den miljö ni normalt befinner er gör er mer förberedda att agera snabbt och effektiv i händelse av akut sjukdom och skada. Vi tar med oss allt vi behöver och arrangerar en oförglömlig utbildning på plats hos er. Enklare kan det inte blir. Har ni inga lämpliga lokaler får ni gärna komma till oss. Alternativt ordnar vi en lämplig lokal i närheten av er.

Webbkurser och distansutbildning i HLR och Första hjälpen

Även om HLR-träning är bäst att genomföra på plats med en instruktör, så kan det ibland vara lämpligt med distansutbildning eller webbutbildning. Detta har under COVID-19 varit ett bra sätt att hålla sig uppdaterad i HLR trotts rådande restriktioner. Webbkurser är också ett mycket bra sätt för att hålla kunskapen vid liv mellan fysiska praktiska utbildningar. 

Att regelbundet genomföra webbkurser är ett smart sätt att för hålla kunskapen i HLR och första hjälpen vid liv mellan fysiska praktiska utbildningar. Eskolan.se har ett bra system där företag och organisationer till ett rimligt pris på ett enkelt sätt kan få ut kurser till sina anställda.

Tomas Persson - Huvudinstruktör HLR

Distansutbildning i HLR

Alla våra grundläggande utbildningar går att genomföra som distansutbildning. En distansutbildning i HLR eller första hjälpen genomförs som ett videomöte där deltagarna kan välja att endast titta på övningarna alternativt använda en Mini-Anne docka som skickas till deltagarna före utbildningstillfället. Det går även att hyra mer avancerade dockor där ni får bättre feedback på kompressioner och inblåsningar. Kontakta oss för mer information.

Webbutbildning i HLR

Vi har i tillsammans med eskolan.se tagit fram webbutbildningar i HLR och första hjälpen som enkelt kan genomföras via en webbläsare. Grundläggande utbildningar med inriktning mot både barn och vuxna erbjuds via eskolans hemsida. 

En eller flera ansvariga på arbetsplatsen/föreningen lägger själva enkelt till deltagare till kurserna. De kan även se vilka som genomfört kurserna med godkänt resultat.

Fysiska utbildningar i HLR och Första hjälpen

Vi tillhandahåller ett brett spektrum av fysiska utbildningar i HLR och första hjälpen. Ni kan utbilda personalen i allt från grundläggande HLR till taktiskt prioriterat omhändertagande av akut sjuka eller skadade personer enligt L-ABCDE. 

Alla kan drabbas av hjärtstopp

Alla kan drabbas av plötsligt oväntat hjärtstopp. För att ge den drabbade största möjliga chans att överleva så ska HLR påbörjas inom en minut. Detta innebär att det är personerna närmst den drabbade som måste starta HLR. Vi rekommenderar därför företag och organisationer att utbilda hela sin personalstyrka i grundläggande HLR som lägsta nivå. Vill ni blir riktigt vassa på livräddning kan ni låta hela eller delar av personalgruppen gå någon av våra mer omfattande utbildningar, Utökad HLR, D-HLR eller L-ABCDE Första hjälpen. Med dessa mer avancerade utbildningar blir personalen väl förberedd på att hantera ett hjärtstopp. För vissa arbetsgrupper är det krav på genomförd D-HLR utbildning.

L-ABCDE Första hjälpen innehåller förutom HLR, även träning i hur du på ett strukturerat sätt bedömer och hjälper en person som drabbats av akut sjukdom eller skada.

Teambuilding

HLR-träning och Första hjälpen går att utforma till en riktigt bra teamträning där personalgruppen tillsammans får lösa scenarier i olika svårighetsgrad samtidigt som de lär sig att vårda skadade och rädda liv. 

Håll kunskapen i HLR och första hjälpen vid liv

Glöm inte att HLR ska repeteras en gång per år för att kunskapen ska hållas aktuell

Höga krav på våra instruktörer i HLR och Första hjälpen

Ni kan vara trygga med att alla instruktörer från hjärt-lungräddning.se som har de kunskaper som krävs för att ge er bästa tänkbara utbildning i första hjälpen och HLR. Alla våra instruktörer är certifierade som instruktörer i HLR enligt Svenska HLR-rådet. Flera av våra instruktörer är huvudinstruktörer åt svenska HLR-rådet med uppgift att utbilda nya instruktörer i hjärt-lungräddning. De flesta av våra instruktörer är specialistsjuksköterskor med inriktning mot akutsjukvård. Även annan blåljuspersonal med djupare kunskap inom området kan arbeta som instruktörer åt oss i vissa delar av landet. Detta skiljer oss från andra utbildningsföretag. Våra instruktörer har svar på era frågor och vi garanterar en oförglömlig livräddande utbildning i första hjälpen och HLR där instruktören har stor kunskap inom ämnet.

Läs mer om våra utbildningar i HLR och första hjälpen

HLR-utbildning i Stockholm, Göteborg, Malmö Umeå

Vi utbildar företag i HLR och första hjälpen runt om i hela vårt avlånga land. Vi har instruktörer i HLR på följande orter och kan utbilda i radie på 15-20 mil runt dessa. 

Vi utbildar i HLR och första hjälpen på följande orter med omnejd

Stockholm, Göteborg, Malmö, Västerås, Uppsala, Jönköping, Sundsvall, Gävle, Helsingborg, Linköping, Norrköping, Halmstad, Växjö, Östersund, Örnsköldsvik, Umeå och Borlänge.