HLR-förskola / skola

En nödvändig kurs i första hjälpen för all personal som arbetar med barn.
Toppbetyg på TrustPilot
5/5

Kursbeskrivning

En kurs i första hjälpen, olycksfall och hjärt-lungräddning anpassad till personal inom förskola och grundskola samt ledare inom olika typer av föreningar och barnverksamheter.

Kursen fokuserar på barn över 1 år upp till puberteten. Efter kursen har du nödvändiga kunskaper för att kunna agera när ett barn råkar ut för akut sjukdom eller olycka.  Kursen innehåller mycket praktisk övning på juniordockor.

En frågestund avslutar utbildningen där personalen kan få svar på frågor som rör just dem. Efter kursen får deltagarna ett kursintyg att de genomfört utbildningen. Utbildningen tar ca 3 timmar, 2 timmar med praktiska moment och en timme teoretisk genomgång av akuta sjukdomar och olycksfall.

Kursinnehåll

✅ L-ABCDE
✅ Larm
✅ Kontroll av livstecken
✅ Bröstkompressioner
✅ Inblåsningar
✅ Stabilt sidoläge
✅ Luftvägsstopp
✅ Brännskador
✅ Allergisk reaktion
✅ Fallolyckor
✅ Skallskada
✅ Förgiftning

Instruktör

Utbildningen leds av erfaren sjukvårdspersonal och utförs till största del praktisk på övningsdockor. En effektiv och rolig HLR-utbildning.

Utrustning

Alla deltagare övar med en professionell halvkroppsdocka. Vi använder inte så kallade små uppblåsbara “mini Anne” dockor. Luftvägsstoppsvästar i ju används till övningingar i luftvägsstopp, för att på ett realistiskt sätt kunna öva buktryck och ryggdunk. Till övningar med hjärtstartare används träningshjärtstartare som låter och ser ut precis som riktiga hjärtstartare.

Tilllgång till e-kurs

Ni har även möjlighet att kombinera den praktiska utbildningen med vårt e-kurskoncept. Vi skickar med jämna intervaller ut korta repetitionskurser där deltagarna får repetera sina kunskaper. Möjlighet finns även att ansvarig kan få en rapport på vilka som genomfört e-kurserna. På så sätt kan ni hålla en hög nivå på kunskaperna mellan övningstillfällena.

Kursdatum

Om vi har inplanerade öppna utbildningar på plats hos oss hittar du dem här. 

Varukorg

Begär en offert

Vi återkommer inom en arbetsdag.

Ring: 08-41049049.

Eller skicka ett meddelande:

Registrera dig FÖR NYHETSBREV

Vi skickar ut information om utbildningar och produkter ca en gång per månad.