Stoppa blödningen

“Stop the bleed”, ett utbildningskoncept från USA där deltagarna lär sig stoppa livshotande blödningar
Toppbetyg på TrustPilot
5/5

Kursbeskrivning

“Stop the Bleed” är ett internationellt erkänt och prisat koncept för att rädda liv vid allvarliga livshotande blödningar. Detta koncept har spridit sig över hela världen och sprids nu även i Sverige. Vi är stolta över att erbjuda utbildningar i “Stop the Bleed” för att ge dig de nödvändiga verktygen och kunskapen för att agera snabbt och effektivt i en nödsituation.

Vår utbildning i “Stop the Bleed” fokuserar på att lära dig de effektivaste metoderna och teknikerna för att stoppa blödningar. Genom praktiska övningar och simuleringar kommer du att få hands-on-träning för att kunna identifiera och hantera olika typer av blödningar. Du kommer att lära dig att använda tryck, applicera korrekt tryckpunktstryck, tourniquet och tamponera sårskador. Oavsett om du är en erfaren medicinsk personal eller lekman, är denna utbildning relevant och viktig för dig. Utbildningen ger dig färdigheter som kan tillämpas i olika miljöer, från arbetsplatser till offentliga miljöer.

Vårt utbildningsprogram är utformat av erfarna och kvalificerade instruktörer som är dedikerade till att förse dig med den kunskap och självförtroende du behöver för att kunna agera vid livshotande blödningar. Vi fokuserar på praktisk träning och ger dig verkliga scenarier för att öva dina färdigheter under realistiska förhållanden.

Att kunna stoppa blödningar är en ovärderlig färdighet som kan göra skillnad mellan liv och död. Genom att delta i vår “Stop the Bleed” utbildning tar du ett stort steg mot att kunna agera som en livräddare i en nödsituation.

Anslut dig till vårt utbildningsprogram och bli en del av den växande gemenskapen av personer som tar ansvar för att rädda liv.

 

Kursinnehåll

✅ Fakta om blödningar.
✅ Vad är en livshotande blödning?
✅ Identifiera livshotande blödningar.
✅ Applicera direkt tryck.
✅ Användande av tourniquet.
✅ Sårpackning

 

 

Lärandemål för utbildningen “Stoppa blödningen”

Efter utbildningen ska deltagarna ha kunskap i vad som är en livshotande blödning samt hur blödningar på olika delar av koppen stoppas på ett effektivs sätt.

Målgrupp för utbildningen “Stoppa blödningen”

Utbildningen nivåanpassas och kan genomföras av både lekmän och medicinsk personal.

Instruktör

Erfarna ambulanssjuksköterskor som även är certifierade instruktörer håller i utbildningen.

Förkunskapskrav

Inga förkunskaper krävs.

Kursdatum

Om vi har inplanerade öppna utbildningar på plats hos oss hittar du dem här. 

Begär en offert

Vi återkommer inom en arbetsdag.

Ring: 08-41049049.

Eller skicka ett meddelande:

Registrera dig FÖR NYHETSBREV

Vi skickar ut information om utbildningar och produkter ca en gång per månad.