S-HLR, Grundläggande HLR för sjukvårdspersonal

Lär dig grundläggande HLR för sjukvårdspersonal av erfarna instruktörer
Toppbetyg på TrustPilot
5/5

Kursbeskrivning

S-HLR, grundläggande HLR för sjukvårdspersonal är en grundläggande utbildning i hjärt-lungräddning för just sjukvårdspersonal. Team och scenarioträning är en stor del av kursen. Roller tränas där kommunikation och arbetsfördelning är viktiga delar.  Övningarna genomförs med den akututrustning som finns att tillgå på arbetsplatsen. Hjärtstartare, syrgas, sug, svalgtub gås igenom och används under utbildningen. Fokus ligger på den utrustning som finns att tillgå på arbetsplatsen. Även träningen med två-livräddare-teknik för att kunna ge effektiv hjärt-lungräddning ingår i kursen.

Deltagarna lär sig att på ett tryggt sätt använda en halvautomatisk hjärtstartare och den akututrustning som finns på arbetsplatsen enligt gällande riktlinjer. Deltagarna lär sig också att kontrollera livstecken och bedöma om en person har hjärtstopp, bedöma andning och behandla ett luftvägsstopp. Larmrutiner bakas in i övningarna för att skapa realistiska scenarion som ger en bra förberedelse för att kunna hantera hjärtstopp på den egna arbetsplatsen.

Utbildningen utförs med fördel på plats hos er i de lokaler där verksamheten drivs. S-HLR, grundläggande HLR för sjukvårdspersonal lämpar sig exempelvis  för personal på vårdcentraler, äldreboenden och andra vårdinrättningar.

Kursinnehåll

✅ Teamträning
✅ Akututrustning
✅ HLR-teknik
✅ Halvautomatisk hjärtstartare
✅ Luftvägsstopp

Målgrupp

Sjuksköterskor, undersköterskor och läkare.

Förberedelser

Alla deltagare ska ha läst igenom kursboken och genomfört webbtest innan utbildningen.

Lärandemål

Efter genomförd utbildning ska deltagaren kunna utföra S-HLR enligt gällande riktlinjer.

Utrustning

Grundläggande moment genomförs på halvkroppsdockor och scenarioövningar genomförs på helkroppsdocka. Pocketmask ingår och får behållas av deltagarna efter utbildningen.

Instruktör

Erfaren specialistsjuksköterska håller i utbildningen.

Kursdatum

Om vi har inplanerade öppna utbildningar på plats hos oss hittar du dem här. 

Varukorg

Begär en offert

Vi återkommer inom en arbetsdag.

Ring: 08-41049049.

Eller skicka ett meddelande:

Registrera dig FÖR NYHETSBREV

Vi skickar ut information om utbildningar och produkter ca en gång per månad.