Grundläggande brandskyddsutbildning

En brandskyddsutbildning där ni lär er förebygga och släcka bränder. En förutsättning till en trygg och säker arbetsplats.
Toppbetyg på TrustPilot
5/5

Kursbeskrivning

Grundläggande brandskydd är en brandskyddsutbildning / kurs som ger kunskap i lagstiftning och i att förebygga och släcka bränder. Brandskyddskursen är både teoretisk och praktisk och ger deltagarna medvetenhet och handlingsberedskap för att förebygga och släcka bränder.

Alla anställda ska ha tillräckliga kunskaper i brandsäkerhet för att minimera riskerna genom förebyggande brandsäkerhetsarbete och minska riskerna vid eventuell brand. Detta är arbetsgivarens ansvar enligt lagen om skydd och olyckor vilket gör återkommande brandskyddsutbildningar och kurser nödvändiga för alla på arbetsplatsen. Instruktören går även igenom skyltning, utrymningsvägar och placering av brandsläckare på er specifika arbetsplats.

Efter ett teoretiskt moment där företagets eget brandskydd står i centrum, får deltagarna praktisk övning i att släcka olika typer av bränder.

Kursinnehåll

✅ Ansvar och lagstiftning gällande brandskydd.
✅ Identifiera och förebygga brandrisker.
✅ Brandskyddsbeskrivningar.
✅ Bränders utveckling
✅ Åtgärder vid larm och tillbud.
✅ Brandfilt – Hur den ska användas.
✅ Övning i användning av brandsläckare.
✅ Övning, vätskebrand med kolsyresläckare.
✅ Demo, oljebrand i kastrull.
✅ Demo, gasbehållare i brand (Inte alla kurser).

Grundläggande brandskyddsutbildning – kunskap är en viktig del i företagets brandskyddsarbete.

Utbildad personal gör stor skillnad när det gäller att förebygga och släcka bränder. Medvetenhet och kunskap i att släcka bränder kan rädda både byggnader och liv.

Brandutbildning med praktiska släckövningar

Ett uppskattat moment i kursen är de praktiska släckövningarna. Deltagarna får själva använda en brandsläckare för att träna släckning. Praktisk övning är viktigt för att effektivt och snabbt kunna hantera en ”skarp” situation. Instruktören visar även hur ni på bästa sätt hanterar bränder i kastrull som ofta förekommer i samband vid matlagning.

Vi kommer och utbildar på plats hos er

Brandskyddsutbildningen hålls med fördel på plats hos er. Ni kan vara upp till 20 deltagare per grupp. En något mindre grupp på ca 15 personer är dock att föredra för att ge mer tid till individuell träning under de praktiska momenten.

Målgrupp

Vår grundläggande brandskyddsutbildning riktar sig till personal inom alla typer av organisationer och företag.  Lämplig för personal inom Skola, förskolor, kontor, industri, bygg och föreningar.

Lärandemål

Efter utbildningen ska deltagarna ha kunskap i förebyggande brandskyddsarbete samt hur de på lämpligast sätt släcker olika typer av bränder.

Kursdatum

Om vi har inplanerade öppna utbildningar på plats hos oss hittar du dem här. 

Varukorg

Begär en offert

Vi återkommer inom en arbetsdag.

Ring: 08-41049049.

Eller skicka ett meddelande:

Registrera dig FÖR NYHETSBREV

Vi skickar ut information om utbildningar och produkter ca en gång per månad.