Instruktör HLR-Vuxen (klicka för fler datum)

Datum:

2024-08-27

Tid:

09:00

Plats:

Paternostervägen 31

Här kan du boka din plats på instruktörsutbildning i HLR till vuxna. Du lär dig allt om HLR-rådets organisation och program och hur du med rätt pedagogik lär ut HLR på bästa sätt när du deltar våran instruktörsutbildning i Stockholm, Sickla, Nacka.

Att utbilda sig till instruktör i HLR med oss ger dig de rätta kunskaperna och tryggheten för att du ska känna dig säker som nybliven HLR-instruktör. Vi använder endast specialistutbildad sjukvårdspersonal med lång erfarenhet av akutsjukvård och HLR-utbildning. Den höga kompetensnivån hos huvudinstruktörerna gör oss unika. Vi strävar alltid efter en öppen inbjudande och kreativ atmosfär under våra instruktörsutbildningar.

Efter utbildningen får du själv planera och undervisa andra personer i grundläggande HLR för vuxna.

Kursbok ingår. Övningsdocka ingår inte i kurskostnaden. Du kan köpa en docka av oss här på sidan. Practiman, Little Anne och Mini-Anne är lämpliga dockor. Köper du Mini-Anne ingår en AED-Attrapp. Väljer du en annan docka behöver du en AED-övningsatrapp eller AED-trainer för att kunna genomföra utbildningen. Går att beställa här:

https://hjart-lungraddning.se/produktkategori/hlr-ovning/ovningshjartstartare/

Lunch och fika ingår.

Innehåll

  • HLR-rådet organisation och program
  • Pedagogik.
  • Övningar.
  • Test av kunskaper i HLR.
  • Utbildningen inleds med videoutbildning i HLR-Vuxen.

Förkunskaper

Övat till instruktionsfilm i HLR-vuxen. Filmbaserad grundutbildning ingår i instruktörskursen.

Förberedelser

Du ska känna dig trygg med hur du utför HLR på vuxna personer.
Sett instruktionsfilm; HLR, hjärtstartare och luftvägsstopp.
Läst in instruktörsbok i HLR vuxen.
Genomfört HLR-rådets webbutbildning för instruktörer.
Förbereda dig på att redovisa samtliga steg i utbildningen.

Övningsdockan och kursbok ska tas med till utbildningstillfället.

Målgrupp

Alla vuxna personer i samhället som vill utbilda sig till instruktör i Vuxen-HLR.

Lärandemål

Du lär dig vad som ingår i grundutbildningen för Vuxen-HLR samhälle
Hur du som HLR instruktör förmedlar kunskaper på bästa sätt. Varför det är viktigt med kvalitetssäkring och vikten av att följa ett standardiserat utbildningsprogram. Efter utbildningen kan du själv utbilda andra personer i hur de utför HLR enligt riktlinjer från Svenska HLR-rådet.

Huvudinstruktör (kursledare)

Vi använder oss endast av erfaren sjukvårdspersonal med huvudinstruktörsutbildning från Svenska HLR rådet. Alla huvudinstruktörer har lång erfarenhet av att själva utbilda i HLR. De flesta av våra instruktörer är ambulanssjuksköterskor med praktisk erfarenhet av hjärtstopp och av att vårda svårt sjuka personer. Detta är enligt oss en förutsättning för att du som instruktör ska känna att du har med dig rätt kunskap och information inför dina egna utbildningar.

Avbokningsregler

Kursanmälan är bindande och antalet platser begränsat. Eventuell avbokning ska ske skriftligen. Avbokning kan göras kostnadsfritt om den sker senast 15 dagar före kursstart. Därefter debiteras 50 % av kursavgiften och från och med dag sju före kursstart debiteras 100 % av kursavgiften. Vid sjukdom och uppvisande av läkarintyg återbetalas kursavgiften. Vid avbokning ska eventuellt utbildningsmaterial återsändas i oanvänt skick till Checkit Health Care AB  på kundens egen bekostnad innan återbetalning sker. Vid utebliven retur debiteras kursmaterialet enligt gällande listpris. 

Checkit Health Care AB (Hjärt-lungräddning.se) förbehåller sig rätten att ställa in kurser vid för få anmälningar.

Registrera dig nu:

Antal: Totalt

Eventdagar

Vem kan bli HLR-Vuxen instruktör?

Alla personer som genomfört en grundläggande HLR-utbildning kan bli instruktörer. Det finns inga krav på att du ska vara sjukvårdspersonal. Vi startar instruktörsutbildningen med att genomföra en grundläggande videoutbildning i HLR-vuxen. På så sätt har du utbildningen färsk precis innan instruktörskursen påbörjas.

Plats:

  • Paternostervägen 31
  • Paternostervägen 31
  • Johanneshov
  • 12149

Datum och tid

Visa alla datum

Göm datumlista

Dela denna kurs
Lägg till i din kalender

Ring: 08-41049049.

Eller skicka ett meddelande:

Registrera dig FÖR NYHETSBREV

Vi skickar ut information om utbildningar och produkter ca en gång per månad.