Barn-HLR för allmänheten

Barn-HLR

Datum:

Tid:

Plats:

Paternostervägen 31

Nu är vi äntligen igång med öppna kurser i barn-HLR för allmänheten på plats i vår utbildningslokal i Hammarbyhöjden, Stockholm.

Utbildningen följer Svenska HLR-rådets riktlinjer i barn-HLR.

Du lär dig utföra Hjärt-lungräddning på barn mellan 0 upp till 18 års ålder. Riktlinjerna i HLR skiljer sig mellan barn, större barn och vuxna. Efter kursen har du nödvändiga kunskaper för att kunna agera när ett barn råkar ut hjärtstopp eller luftvägsstopp.  Kursen innehåller mycket praktisk övning både på dockor i bebisformat och juniordockor. Alla deltagare övar på egen docka vilket gör utbildningen mycket tidseffektiv. Det ni hinner på 2 timmar hos oss tar 4 timmar om ni måste dela på ett fåtal dockor. Max 12st deltagare, vid färre än 6 deltagare anmälda kan kursen behöva flyttas till nytt datum.

Utbildningens innehåll

Vad är orsaken till hjärtstopp hos barn?

Du får lära dig vad som är de vanligaste orsakerna till hjärtstopp hos barn i olika åldrar. Vi belyser även skillnader mellan vuxna och barn och varför riktlinjerna i barn-HLR skiljer sig mot riktlinjerna i HLR till vuxna.

Kontroll av livstecken. När ska vi starta HLR?

Vi lär dig bedömma livstecken hos barn så du kan känna dig trygg med när du ska starta HLR.

Larma 112

Deltagarna lär sig vad som är viktigt att tänka på vid kontakt med larmcentralen. Hur det går till när ambulanser larmas ut samt vilka frågor larmoperatören vill ha svar på. Vi informerar även om vad personer på platsen kan göra för att ambulanpersonal och räddningstjänst snabbt ska komma fram till den drabbade. Då flera av våra instruktörer är ambulanssjuksköterskor har vi mycket egen erfarenhet som är betydelsefull för deltagarna.

Inblåsningar på barn.

Deltagarna övar inblåsningar på bebisdockor och juniordockor. Inblåsningar är extra viktigt att lära sig bra när det gäller HLR till barn. Vi använder oss endast av proffsdockor som ger en realistisk övning.

Bröstkompressioner

Bröstkompressioner tränas på både bebisdocka och juniordocka.

Hjärtstartare

Du får lära dig vad en hjärtstartare är för något hur du använder den.

Lufvägsstopp

Riktlinjerna för luftvägsstopp hos både barn och vuxna lärs ut med hjälp av övningsvästar som ger en rolig och realistisk övning på ryggdunk och buktryck.

Frågestund

En frågestund avslutar utbildningen där deltagarna har möjlighet att ställa frågor om barn-HLR.

Kursintyg i barn-HLR

Efter genomför utbildning får du ett diplom på genomförd utbildning enligt HLR-rådets riktlinjer.

Obs! priset är ex moms!

Datumet har passerat
 • Paternostervägen 31
 • Johanneshov

Datum och tid

  Visa alla datum

  Göm datumlista

  Dela denna kurs
  Lägg till i din kalender
  Varukorg

  Ring: 08-41049049.

  Eller skicka ett meddelande:

  Registrera dig FÖR NYHETSBREV

  Vi skickar ut information om utbildningar och produkter ca en gång per månad.