Första Hjälpen Vandring

En kurs för dig som sysslar med vandring eller arbetar som ledare eller guide inom vandring.
Toppbetyg på Trustpilot
5/5

Utbildning / Kurs i första hjälpen med fokus mot vandring och de skador, sjukdomar och problem som kan uppkomma vid vandringsäventyr.

Utbildningen/kursen i första hjälpen vandring sker utomhus och omfattar både teori och praktik. Vi går igenom bästa sätt att ta hand om skador, psykiska reaktioner och sjukdomsfall inom området vandring.

Praktisk träning är en viktig del av kursen. Deltagarna får lära sig många alternativa lösningar för att hantera akut sjukdom och skada som kan uppkomma vid vandring. Halsdukar, väskor, tröjor och material som finns på plats används för att uppfinna effektiva lösningar för att förebygga och hantera akuta sjukdomar, psykiska reaktioner och skador. Beroende på utbildningens längd tränar deltagarna även på att bygga bårar och andra lösningar som används i övningarna. Fokus ligger på samarbete och att stärka deltagarnas förmåga att med självförtroende och trygghet kunna agera snabbt och effektivt enligt L-ABCDE med färdiga och alternativa lösningar.

Utbildningen anpassas efter verksamhetens önskemål

✅ Prioritera och agera enligt L-ABCDE
✅ Stoppa blödningar
✅ Psykiska reaktioner
✅ Tourniquet
✅ Transport av skadade
✅ Frakturer
✅ Allergiska reaktioner
✅ Nedkylning
✅ Hjärt-lungräddning
✅ Drunkningstillbud
✅ Luftvägsstopp
✅ Stukningar
✅ Alternativa lösningar

Läs våra omdömmen på Trustpilot

Vi rankas som nummer tre av alla utbildningsföretag oavsett kategori, på hela Trustpilot. När det gäller HLR och första hjälpen är vi nummer ett! Läs alla omdömmen här!

Joakim
Läs mer
Fantastiskt professionell instruktör. Kunnig och väldigt mycket praktisk övning. Utnyttjade tiden till fullo med olika scenarios, även om han säkert kunde slutat tidagre.
Malin
Läs mer
Det här var en HLR utbildning helt annorlunda från de tidigare vi gått. Vi fick djupare kunskap om hjärtstopp mm, det var pedagogiskt, roligt, informativt, med mkt praktisk träning. Såååå bra!!!
Kreativ Teknik
Läs mer
Helt klanderfritt från A till Ö. En superkunnig ambulansförare genomförde en heldagsutbildning hos oss med engagemang och erfarenhet i både teori och praktik. Kan varmt rekommendera detta företag!
Maria
Läs mer
Mycket duktig och engagerad instruktör som gav konstruktiv feedback hela tiden. Mycket praktiska övningar och en del teori.
Martin
Läs mer
Mycket erfarna och pedagogiska instruktörer. Mötte alla frågor smidigt och fick utbildningen att rulla på i ett lagom tempo. Poängterade det viktigaste hela tiden.
Monica
Läs mer
Tydlig och väl genomtänkt utbildning med täckande information och övningar! Oerhört kompetent lärare som Såg hela grupper och gav bra feedback på våra övningsuppgifter.
Föregående
Nästa

Riktlinjer och normer, Första hjälpen – Vandring

Utbildningen följer inte riktlinjer från enbart en instans utan baseras på riktlinjer, forskning och beprövad erfarenhet från flera instanser.  Svenska Klätterförbundets norm, Svenska Kanotförbundets norm, Statliga Fjäll-ledarnormen, Militär sjukvårdsutbildning, Taktiskt omhändertagande i fält, Röda Korsets och HLR-Rådets certifieringsutbildning, Psykologisk första hjälpen/akut krishantering. Den är framtagen och sammansatt av personer med erfarenhet från militär verksamhet, arbete inom ambulans, aktivt friluftsliv så som forspaddling, havspaddling, klättring, MTB-cykling, vandring m.m..

Lärandemål, Första hjälpen – Vandring

Deltagarna har efter genomförd utbildning kunskaper i hur de på ett effektivt sätt kan förebygga, prioritera och agera vid akut sjukdom, psykiska reaktioner och olycka utan snabb tillgång till samhällets resurser som exempelvis räddningstjänst och ambulans.

Målgrupp, Första hjälpen – Vandring

Kursen riktar sig till ledare inom förening- och friluftsliv som sysslar med vandring. Även privatpersoner sysslar med vandring som fritidsintresse har stor nytta av utbildningen som ger deltagarna effektiva verktyg att förebygga och hjälpa personer i nöd. Är ni en grupp som vill utbilda er, klicka på “begär offert” för att få ett kostnadsfritt förslag på pris och upplägg.

Instruktör Första hjälpen – Vandring

Instruktörerna är alla utbildare med lång erfarenhet av utbildning inom första hjälpen och friluftsliv.  Specialistsjuksköterskor inom ambulanssjukvård, experter inom vildmark och friluftsliv, Sjuksköterskor med militär bakgrund. Flera av våra instruktörer har erfarenhet av utlandstjänstgöring i otillgängliga områden.  Oftast är två instruktörer med olika expertområden på plats under utbildningen.

Förkunskapskrav Första hjälpen – Vandring

Inga krav på förkunskaper.

Varukorg

Begär en offert

Vi återkommer inom en arbetsdag.

Ring: 08-41049049.

Eller skicka ett meddelande:

Registrera dig FÖR NYHETSBREV

Vi skickar ut information om utbildningar och produkter ca en gång per månad.