Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Cookies används för trafikmätning och optimering av sidans innehåll samt till att målinrikta marknadsföring. Vi säljer inte din information vidare. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.
Klicka här för att se våra recensioner på Google!
 

Vilken HLR-utbildning?

Postad av System 2020-01-30 0 Kommentarer Blogg,

Vilken HLR-utbildning ska personalen på ditt företag gå? Vi har flera varianter av utbildningar att välja mellan och det kan vara svårt att förstå vilken utbildning som är lämplig för dig och andra anställda på företaget.

 

För att överleva ett hjärtstopp, så måste HLR påbörjas snabbt, gärna inom en minut. Detta faktum gör att det är bättre att ge alla i personalen en grundläggande utbildning än att enbart utbilda ett fåtal personer i en mer djupgående HLR-utbildning.  Personen som befinner sig närmast den drabbade ska omgående kunna påbörja bröstkompressioner när ett hjärtstopp inträffar.

 

Enligt HLR-rådets utbildningsprogram är endast grundläggande vuxen-HLR och Barn-HLR avsedda för allmänheten. D-HLR är tänkt för väktare, räddningstjänst och liknande yrkeskategorier. D-HLR innehåller förutom de grundläggande momenten mer ingående utbildning i hjärtstartare samt scenarioträning. Deltagarna måste även utföra ett test för att bli godkända samt genomföra en webbutbildning innan den praktiska utbildningen. Detta kan bli lite mastigt för exempelvis personal på ett IT-företag eller ett byggföretag, men har ni tid och möjlighet så är D-HLR en bra utbildning för personal på alla typer av företag. Scenarioträningen förbereder dig bättre för att hantera olika situationer än den grundläggande utbildningen, som endast innehåller träning på handgreppen. 

 

Med tanke på detta har vi tagit fram en utbildning som vi givit namnet “Utökad HLR”. Den innehåller förutom den grundläggande utbildningen även mer ingående övningar med hjärtstartare samt scenarioträning. Inget test krävs dock för att bli godkänd som i D-HLR. Vi har även möjlighet att lägga till övningar där du får lär dig om andra akuta sjukdomar som exempelvis Stroke som drabbar 30 000 personer per år i Sverige. Denna utbildning är även bra teambuilding då många av övningarna kräver bra samarbete för att lösa de olika situationerna som uppstår. Tränar ni minst en gång per år och går vår utökade HLR-utbildning så blir ni mycket väl förberedda att hantera flera akuta sjukdomstillstånd som kan drabba personer på arbetsplatsen. Utbildningen är dock ca 3,5 h lång och tar 7-8 personer per grupp. 

 

Vi kan även sätta ihop utbildningar där ni lär er både barn och vuxen-HLR.

 

För att sammanfatta det hela, så rekommenderar vi följande. Alla personer på företaget ska  gå en grundläggande utbildning. Bättre att utbilda alla i grundläggande HLR än 5% i utökad HLR. Kommer ni oavsett endast utbilda 5% av styrkan, satsa på den utökade utbildningen,  

Många av våra kunder ger alla i personalen en grundläggande utbildning och låter en del av personalen gå den utökade HLR-utbildningen. Kolla hur många som tycker det verkar intressant och kul med den utökade utbildningen och satsa på dem. De blir ett stort stöd till de andra på företaget om ett hjärtstopp, eller annan akut situation inträffar. Vi har flera kunder som har hört av sig efter en händelse och berättat att de lyckades lösa situationen, mycket tack vara den träning de fått i den utökade HLR-utbildningen.

 

Arbetar du som väktare, inom räddningstjänst eller andra liknande yrken där det finns krav på att du ska kunna utföra HLR med god kvalité så är D-HLR det bästa alternativet.

 

Vill ni ha en bredare utbildning där ni förutom grundläggande HLR får utbildning i andra akuta tillstånd, som exempelvis brännskador, skallskador, blödning, skador på kotpelare m.m. Då ska ni satsa på en utbildning i Första Hjälpen. En L-ABC eller L-ABCDE utbildning. Vi rekommenderar dock alltid våra kunder att först gå en regelrätt HLR-utbildning. En utbildning i första hjälpen innehåller mycket information, risken med det är att deltagarna inte minns den livsviktiga HLR-utbildningen lika bra. 

 

Vi har även nischade utbildningar riktade mot personal inom hemtjänst och omsorg där vi förutom en grundläggande utbildning i HLR lägger till utbildning i fallskador, Stroke och Diabetes som all hemtjänstpersonal borde ha kunskap om.

 

Förutom våra praktiska utbildningar erbjuder vi också repetitionsutbildning i form av e-kurser till alla våra utbildningar. Dessa e-kurser är avsedda att genomföras mellan de praktiska övningstillfällena för att på bästa sätt bibehålla de livsviktiga kunskaperna från den praktiska utbildningen. Smart, eller hur!

 

Viktigast för oss är att våra kunder får en utbildning som passar deras behov. Vi arbetar gärna fram ett koncept som passar bra in i just er verksamhet.

Taggar: HLR-utbildning