DHL garanterar att packet som skickas senast den 17 dec når fram innan julafton. Vi skickar alla ordrar gjorda innan 11:30 samma dag.
Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Cookies används för trafikmätning och optimering av sidans innehåll samt till att målinrikta marknadsföring. Vi säljer inte din information vidare. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.

HLR-Förskola

Posted by System 2016-02-03 0 Comment(s) HLR-utbildning,En Första hjälpen, HLR och olycksfallsutbildning specialanpassad till personal på förskola och grundskola. Efter önskemål har vi tagit fram en modifierad barn-HLR där vi fokuserar på det som pedagoger, grundskolelärare och förskolelärare kan råka ut för.

Den stora skillnaden mellan Barn-HLR och HLR-Förskola är att vi tagit bort blocket med spädbarns-HLR. Fokus ligger nu på barn över 1 år upp till puberteten. Vi har även lagt till ett nytt block där vi går igenom akut omhändertagande vid brännskador, allergisk reaktion, fallolyckor, skallskada samt förgiftning. En frågestund avslutar utbildningen där personalen kan få svar på frågor som rör just dem. Efter kursen får deltagarna ett kursintyg i A4-format. Skolan får även ett diplom med alla namn på deltagarna.

Följande moment ingår i HLR-förskola:
1. Barn-HLR (barn över ett år): Kontroll av livstecken, larma, stabilt sidoläge, bröstkompressioner, inblåsningar. Luftvägsstopp: Övas med hjälp av luftvägsstoppsvästar vilket gör övningen mycket realistisk. Obs! Under HLR-delen har alla deltagare en egen juniordocka att öva på vilket gör delen både rolig och effektiv. Alla deltagare får även prova att göra HLR på en Skill-guide docka som ger feedback både på inblåsningar och kompressionsdjup.

2. Övning två-livräddar-teknink.

3. Diskussion om vad som skiljer mellan spädbarns-HLR, vuxen-HLR och HLR på barn över 1 år.

4. Teoretisk genomgång av akut omhändertagande vid brännskador, allergisk reaktion, skallskador och förgiftning.

5. Frågestund. Här ges möjlighet att diskutera andra områden som är aktuella hos personalen.

 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev till förskola och grundskola. Du får information om utbildningar, foskning och utrustning riktad mot förskola och grundskola.

* indicates required