Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Cookies används för trafikmätning och optimering av sidans innehåll samt till att målinrikta marknadsföring. Vi säljer inte din information vidare. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.
Klicka här för att se våra recensioner på Google!
 

Grundläggande brandskydd

Postad av System 2019-02-19 0 Kommentarer Brandutbildning,

Utbildning i grundläggande brandskydd på plats hos er. Ett förberedande platsbesök görs för att undervisningen ska kretsa kring brandskyddet på er egen arbetsplats. Efter ett teoretiskt moment där företagets eget brandskydd står i centrum, får deltagarna praktisk övning i att släcka olika typer av bränder. Utbildningen i grundläggande brandskydd är en viktig del i företagets brandskyddsarbete. Alla anställda ska ha tillräckliga kunskaper i brandsäkerhet för att minimera riskerna vid eventuell brand. Detta är arbetsgivarens ansvar enligt lagen om skydd och olyckor. 

Utbildningen i Grundläggande  brandskydd ger er en trygg och säker arbetsplats avseende brand och förebyggande brandsäkerhetsarbete!

 

Förutsättningar

Då en del av undervisningen sker via projektor behövs antingen en projektorduk, alternativt en ljus vägg. Ett område behövs utomhus där enklare brandövning kan genomföras. Detta moment går även att genomföra inomhus, men det blir då i form av enklare övningar än vad som går att genomföra utomhus.

 

Tidsåtgång 

2,5 – 3h beroende på storlek av grupp.

 

Gruppstorlek

Ca 15 personer.

 

Målgrupp

Anställda på alla typer av arbetsplatser. Inga förkunskaper krävs.

 

Förberedande besök

Platsbesök innan utbildningen där vi möter de som är ansvariga på just din arbetsplats. Lokalerna, skyltning m.m. gås igenom och fotograferas för att användas under utbildningen. På så sätt får ni en brandutbildning anpassad till era egna förhållanden.


Innehåll

  • Ansvar och lagstiftning.
  • Förebyggande brandskydd.
  • Brandskyddsbeskrivningar.
  • Åtgärder vid larm och tillbud.
  • Brandfilt.
  • Övning i handhavande av skum- och pulversläckare med vattensläckare.
  • Övning att släcka vätskebrand med kolsyresläckare.
  • Demo vad du bör och inte bör göra vid oljebrand i kastrull.
  • Demo, gasbehållare i brand.
Taggar: brand brandskydd