Vi använder cookies för att ge dig den bästa upplevelsen av vår webbplats. Cookies används för trafikmätning och optimering av sidans innehåll samt till att målinrikta marknadsföring. Vi säljer inte din information vidare. Genom att fortsätta använda webbplatsen godkänner du detta.
Klicka här för att se våra recensioner på Google!
 

Katter har nio liv

Postad av System 2019-12-27 0 Kommentarer Blogg,


En katt sägs ha nio liv. Brandmän i Edinburgh, Skottland räddade en katt ur brand som tros ha startat på grund av en felaktig elkontakt. Branden förstörde helt både kök och vardagsrum i det drabbade huset. Katten, Nala hittades medvetslös av brandmännen som påbörjade HLR. Brandmännen fortsatte med hjärt-lungräddning i 30 minuter vilket räddade livet på Nala. Det är oklart om brandmännen verkligen påbörjade HLR eller om de endast administrerade syrgas, hur som helst, bra jobbat!

Du kan läsa hela artikeln r.

I USA håller man kurser i att utföra HLR på djur, dessa kurser är inget vi själva håller i eller planerar att anordna. Frågan är om svenska djurägare är intresserade av detta? 

En sak som dock är viktig i Juletider, håll koll på brandsäkerheten. Brandskyddsföreningen har en enkel utbildning som gör dig mer medveten om risker och vad du kan göra för att förebygga och släcka bränder. Ett hus eller en lägenhet kan snabbt bli övertänd om det börjar brinna.

https://www.brandskyddsbanken.se/moodle/course/view.php?id=14&number=1

Glöm inte att gilla vår sida på Facebook för mer nyttig information och nyheter relaterat till första hjälpen!

https://www.facebook.com/HLRSverige/